Gitaar

Robbert maakt bij zijn lessen gebruik van eigen lesmateriaal.

In basis wordt er een combinatie gemaakt tussen twee disciplines;

  1. Bladmuziek leren lezen en uitvoeren.
    • Focus op correcte houding en techniek.
  2. Harmonieleer, muziek naspelen op het gehoor en improvisatie.
    • Focus op begrip van harmonie, eigen creativiteit en de ontwikkeling van het muzikale gehoor.

Naast de gebruikelijke oefeningen van het lesprogramma kunt u zelf een favoriet stuk kiezen waarvan vervolgens een arrangement op maat kan worden gemaakt. Deze zal vervolgens verschijnen in de webshop waar u hem tegen een kleine vergoeding kunt aanschaffen. Het is tevens mogelijk andere arrangementen uit de webshop te kiezen. Op deze manier speelt u de muziek die u het leukst vindt, ongeacht het niveau waarop u zich bevindt.

In het geval van gitaarlessen wordt er nogal eens gekozen om het van blad leren lezen over te slaan, omdat dit met het doel van gitarist worden in een band geen absolute vereiste is, en eventueel direct over te gaan op het lezen van tablatuur. 

Afhankelijk van uw aanleg en/of startersniveau is het soms mogelijk om in les 1 al te beginnen met een simpel akkoordenschema's waarop u direct uw eerste solo zal spelen met behulp van een eenvoudige blues toonladder. In het begin staat plezier hebben even bovenaan omdat het nogal eens lastig is voor leerlingen om het dagelijks oefenen in hun ritme op te nemen.

Voor verdere vragen kunt u ten aller tijde contact opnemen.

 

Boek nu een proefles!

Favoriete gitaristen; Jimi Hendrix, John Mayer, BB King, Billy Gibbons, Prince, Jimmy Page, Angus Young, Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler, Eddie Hazel, Paul Kossoff.

 

Gitaargerelateerde artikelen